سمنان ( ایرانیان فردا ) - مدیر درمان تامین اجتماعی استان سمنان گفت: به مناسبت دهه مبارک فجر، هشت میلیارد تومان طرح‌های توسعه درمانی تامین اجتماعی استان به بهره‌برداری خواهد رسید.

سیدمجتبی اکرم، عصر سه شنبه در نشست خبری مسئولان تأمین اجتماعی به خبرنگاران و اصحاب رسانه به میزبانی اداره کل تأمین اجتماعی به منظور توضیح اقدامات نوین سازمان تامین اجتماعی در حوزه‌های بیمه‌ای و درمانی در سالن اجتماعات این سازمان، ضمن بیان اینکه در ایام الله دهه مبارک فجر سه پروژه با اعتبار هشت میلیارد تومان در استان به بهره برداری خواهد رسید، بیان کرد: این طرح‌ها توان خدمات دهی در بخش درمان تأمین اجتماعی را افزایش می‌دهد.
وی با بیان اینکه افزایش طرح توسعه بخش دیالیز درمانگاه تأمین اجتماعی یکی از طرح‌های دهه مبارک فجر در سمنان است که احتمالاً بیستم بهمن ماه ۹۹ به بهره برداری می‌رسد، تاکید کرد: دو تخت و دستگاه دیالیز به مجموعه فعلی افزوده و از این بابت توان ارائه خدمات دیالیز به بیماران افزوده خواهد شد. این طرح همچنین از اینجا دارای اهمیت است که می‌تواند به مسافران و زوار رضوی که از تهران تا مشهد در تردد هستند در شهرستان‌های سمنان و شاهرود خدمات دیالیز ارائه کند.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان سمنان با بیان اینکه ارتقای بخش‌های «آی سی یو و سی سی یو» تأمین اجتماعی دو طرح دیگری هستند که در ایام الله دهه فجر به بهره برداری خواهند رسید، بیان داشت: دو تخت به هرکدام از بخش‌های مراقبت‌های ویژه در مجموعه تأمین اجتماعی استان افزوده خواهد شد تا توان بستری و خدمات درمانی استان را افزایش دهد.
اکرم با عنوان این مطلب که استان سمنان در زمینه سرانه تخت بیمارستانی و سرانه پزشکان متخصص در کشور، جزء استان‌های برتر است، افزود: بیمه‌شدگان تامین اجتماعی استان سمنان یک‌ درصد بیمه‌شدگان کشور را تشکیل می‌دهند و هشت درمانگاه ملکی در استان وجود دارد که این تعداد درمانگاه با توجه به جمعیت بیمه‌شدگان استان چشمگیر و مطلوب است.
وی، از ویزیت 660 هزار نفر در بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های تامین اجتماعی در 9 ماهه امسال خبر داد و بیان کرد: در همین مدت 5200 بستری و 2400 جراحی در بیمارستان های وابسته به تامین اجتماعی استان انجام شده است.
عضو ستاد استانی مقابله با کروناویروس، با اشاره به روند کاهشی مبتلایان به کرونا در استان در چند هفته اخیر، از احتمال تعطیلی بخش کرونا بیمارستان شفا سمنان خبرداد و گفت: با کاهش تعداد مبتلایان روزانه قرار است که همه مبتلایان در مراکز بیمارستانی علوم پزشکی استان درمان شوند و لذا بخش کرونا بیمارستان ما احتمالا تعطیل خواهد شد.
اکرم با ابراز خرسندی از کمیت و کیفیت زیرساخت‌های درمانی در تامین اجتماعی استان گفت: زیرساخت‌های درمانی و بیمارستانی تامین اجتماعی در استان سمنان حدودا سه برابر نرم کشوری است. هشت مرکز درمانی تامین اجتماعی در سراسر استان دارد این در حالی است که کل مراکز درمانی تامین اجتماعی در کشور 270 مرکز است.
وی با بیان اینکه بیمه‌شدگان تامین اجتماعی استان سمنان حدودا یک درصد بیمه‌شدگان کشورند، اضافه کرد: براساس این سهم قاعدتا سهم استان از مراکز درمانی تامین اجتماعی باید سه مرکز باشد و این در حالی است که هشت مرکز درمانی فعال زیرمجموعه تامین اجتماعی استان فعالیت دارد و لذا از این نظر مراکز درمانی تامین اجتماعی در استان سمنان سه برابر نرم کشوری است.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان سمنان همچنین در بخش دیگر از سخنان خود به اجرای طرح الکترونیکی کردن نسخه‌ها و حذف دفترچه تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: تمام پزشکان و آزمایشگاه‌ها و رادیولوژی و … تحت سامانه‌ای با هم در ارتباط هستند و برای مثال اگر فردی به دکتر مراجعه کرده و با کد ملی خود از خدمات بهره مند شده است می‌تواند حتی با ته نسخه پزشک به رادیولوژی مراجعه و اگر بیمه تکمیلی هم داشت با ارائه کد ملی خود هم از خدمات رادیولوژی بهره مند شود و هم از خدمات بیمه تکمیلی که این روند سبب صرفه‌جویی در وقت و هزینه و کاغذ و… می‌شود.
اکرم، با عنوان این مطلب که حرکت به سمت حذف کامل کاغذ، پروژه‌ای بزرگ است که مستلزم همراهی رسانه‌ها برای آگاهی مردم می باشد، خاطرنشان کرد: ۴۶ میلیون خدمات گیرنده تأمین اجتماعی در کشور وجود دارد که اجرای طرحی در این وسعت قطعاً بدون همراهی و اطلاع رسانی مردم امکان پذیر نخواهد بود.
وی با بیان اینکه بیش از یک هزار بیمار مبتلا به ویروس کرونا به بخش اورژانس بیمارستان شفا مراجعه کردند، افزود: شیوع کرونا ضریب اشغال تخت‌های بیمارستانی در جای جای کشور کاهش داد و در استان سمنان نیز شیوع کرونا موجب کاهش ۳۵ درصدی ضریب اشغال تخت‌ها در بیمارستان شفا سمنان شده است.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان سمنان با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تا پایان آذر، این سازمان ۸۴۰ میلیارد ریال بابت هزینه‌های درمانی به مراکز طرف قرارداد استان پرداخت کرده است، یادآور شد: همچنین احداث درمانگاه به‌روز و جدید در دامغان تصویب شد و با تخصیص اعتبار عملیات اجرایی آن در نیمه اول سال آینده آغاز می‌شود.
اکرم با اشاره به این نکته که از ابتدای فروردین تا پایان آذر امسال، ۶۶۱‌ هزار و ۴۰۶ نفر در مراکز ملکی تامین اجتماعی به وسیله پزشک ویزیت شدند، ادامه داد: یک هزار و ۷۶۷ بیمار خاص در استان سمنان تحت پوشش تامین اجتماعی هستند و ۸۷ میلیارد و ۷۵۰میلیون و ۳۲۵ هزار ریال بابت نسخه دارویی این بیماران پرداخت شد.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان سمنان با عنوان این مطلب که ۵۰۹ هزار و ۶۸۷ نفر در استان سمنان تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، افزود: از ابتدای فروردین تا آذر امسال ۴۴ میلیارد و ۲۲۴ میلیون ریال بابت پرونده مربوط به خسارت‌های متفرقه به وسیله تامین اجتماعی استان پرداخت شده است.

  • نویسنده : فاطمه زهرا تجلی